Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: Τα κράτη της ΕΕ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν κατηγόρησετην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι είναι, πλέον, υπεύθυνη για την κρίση στην ΕΕ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε εμφανής με το Brexit και κάλεσε τα κράτη μέλη να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.
 
Ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» επισημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να «εξιδανικεύουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος λόγος για την κρίση στα σύνορα της ΕΕ καθώς και στα δημοσιονομικά ελλείμματα από τα οποία έχουν κατηγορηθεί οι κυβερνήσεις, είναι η αδράνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα μπορούσε να μεριμνήσει για την αποφυγή τους.
«Απειλούνται τα δύο μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επιτεύγματα, όπως είναι η κοινή αγορά και το κοινό νόμισμα, εξαιτίας της αναστολής της Σένγκεν», είπε ο Ορμπάν.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας πιστεύει ότι συνέβαλε στη διάσωση του ευρωπαϊκού μοντέλου και τον τρόπο ζωής των πολιτών με το κλείσιμο των συνόρων της Ουγγαρίας για τους πρόσφυγες. Απαίτησε, ακόμη, να αλλάξει η αναλογία των δυνάμεων στην ΕΕ, προς όφελος όλων των μελών και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.
Ο Ορμπάν εξέφρασε δημοσίως τη δυσαρέσκειά του με την προτεινόμενη κατανομή των προσφύγων, πρόταση του προέδρου Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ, βάσει ενός συστήματος ποσοστώσεων, το οποίο απορρίφθηκε από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου