Geopolitical Research Institute(GRI)/Εταιρεία Γεωπολιτικών Ερευνών(ΕΓΕ)

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ο ΙΡΑΝΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ


IRANPASA
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια δήλωση προειδοποίηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ιράν,
έχει αναστατώσει την Τούρκους και προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τις ενδεχόμενες «καυτές» εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας  μετά από την απόφαση να αρχίσει εντατικούς βομβαρδισμούς προς τις κουρδικές βάσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.
Όπως αναφέρεται, ο Ιρανός αρχιστράτηγος, Hasan Firuzabadi, απέστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι το μέτωπο που άνοιξε με τους Κούρδους θα οδηγήσει τον πόλεμο στο εσωτερικό της Τουρκίας και θα προκαλέσει λουτρό αίματος με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ιράν, καταλόγισε μεγάλες ευθύνες για την κλιμάκωση στην Τουρκία την οποία κατηγόρησε ανοιχτά για υποκρισία καθώς με πρόφαση την καταπολέμηση των Τζιχαντστών, τους οποίους η ίδια εξέθρεψε, άνοιξε μέτωπο κατά των Κούρδων προκαλώντας μεγάλη ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή.
Εκτός απ την Τουρκία, ο Hasan Firuzabadi κατηγόρησε και τις χώρες Σαουδική Αραβία και Κατάρ ότι είναι συνυπεύθυνες για την δράση των Τζιχαντστών και υποστήριξε οι και αυτές θα πληρώσουν βαρύ αντίτιμο για τις προκλητικές τους ενέργειες κατά της Συρίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου